Ernie Els poprvé na CZECH MASTERS, ve hře bude letos i 13 Čechů

Šestý ročník D+D REAL Czech Masters se zapíše do historie jako nejlépe obsazený. Seznamu golfových ikon vládne Ernie Els. Jihoafričan s přezdívkou „Big Easy“ má na svém kontě 19 vítězství na zámořské PGA Tour, 28 na European Tour včetně dvou titulů na The Open a dvou na US Open.

„Na účasti Else jsme pracovali dva roky, letos to vyšlo. Je to jedna z největších sportovních osobností s přesahem mimo golfové prostředí. Letos hraje v Evropě teprve druhý turnaj, tím prvním bylo nedávno britské The Open. To je tedy další doklad toho, jak mimořádného golfistu jsme pro turnaj získali,“ říká Petr Dědek, majitel promotérské společnosti Relmost.

Turnaj se koná od 15. do 18. srpna v Albatross Golf Resortu u Prahy a kromě Else přijel opět Padraig Harrington také vítěz dvou The Open a k tomu PGA Championship. Loni mu jen těsně uniklo vítězství na Czech Masters. Navíc je aktuálním rydercupovým  kapitánem týmu Evropy. Počtvrté za sebou se na Albatrossu představí bývalá světová jednička Lee Westwood. Před několika týdny odehrál úspěšně The Open, kde skončil čtvrtý.

Nejlépe postaveným hráčem v žebříčku této sezóny European Tour bude průběžně druhý Bernd Wiesberger. Rakušan triumfoval v Dánsku a v červenci vyhrál Scottish Open. Dále se fanoušci můžou těšit na Thomase Bjorna, kapitána vítězného rydercupového týmu Evropy loni v Paříži. Ve hře bude také pět předchozích vítězů Czech Masters včetně obhájce titulu Itala Pavana.

Do turnaje vstoupí třináct českých golfistů. Z devíti profesionálů má letos nejlepší sezónu na Challenge Tour Stanislav Matuš. Pozvánku dostali také Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Šimon Zach, Aleš Kořínek, Daniel Suchan, Petr Gál, Michal Pospíšil, Lukáš Tintěra. Amatérský golf budou reprezentovat Jiří Zuska, Jakub Bareš, Filip Ráža a Petr Hrubý.

“Letos se nám povedlo dohodnout s European Tour navýšení počtu hracích míst pro české golfisty. Turnaj je tu proto, aby čeští golfisté dostali šanci zahrát si světovou tour, získali zkušenosti, motivaci a sebevědomí. Promotérská společnost Relmost dlouhodobě pracuje na popularizaci a zviditelnění golfu v Česku,” doplňuje Petr Dědek.

Raiffeisenbank, generální partner turnaje, znovu přichystala pro diváky soutěž o 100.000 korun.

„Letošní ročník D+D REAL Czech Masters je pro nás v pozici generálního partnera turnaje již čtvrtým v pořadí a těší mě, že jsme se rozhodli v této spolupráci pokračovat i do budoucna. Golf je co do počtu registrovaných hráčů šestým největším sportem v České republice a naším cílem je přispět k jeho dalšímu rozvoji“, říká Igor Vida, generální ředitel a předseda představenstva Raiffeisenbank, a dodává: „Návštěvníci turnaje budou mít opět možnost soutěžit s Raiffeisenbank o 100 tisíc korun a těším se, že letos cenu někdo opravdu získá. Stejně jako v minulých letech pak odměníme nejlepšího českého hráče částkou ve výši 20 tisíc korun a stejné finanční prostředky z Raiffeisenbank poputují na podporu golfových aktivit základní školy, jejíž reprezentant bude ve vítězném týmu úterní exhibice.“

Hráč, který zahraje tzv. hole in one na jamce 16, to znamená, trefí jamku na jeden úder, získá novou Škodu Superb. Ale nový vůz může získat i jeden z diváků.

“ŠKODA AUTO je již počtvrté partnerem největší a nejprestižnější golfové akce na území ČR. V jejím rámci představí více než 20 vozů ŠKODA v čele s modernizovaným modelem SUPERB. Některé poslouží organizátorům k přepravě hráčů a VIP hostů, další si budou moci osobně vyzkoušet návštěvníci při testovacích jízdách. Současně se každý může zapojit do soutěže o zapůjčení nového vozu ŠKODA SUPERB na celý rok. Na stánku autorizovaného obchodního partnera Auto Brejla budou poprvé veřejně vystaveny elektrifikované vozy ŠKODA – SUPERB iV a CITIGOe iV. Všichni majitelé vozů ŠKODA mají po celou dobu konání tohoto vrcholného sportovního podniku bezplatný vstup, předloží-li u vstupu klíčky od vozu.,“ říká Petr Janeba, vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Česká republika.

Součástí turnajové vesničky budou golfové akademie organizované Českou golfovou federací. Každý divák, který je začátečníkem, dostane příležitost vyzkoušet si golf, pokročilejší si zatrénují pod dohledem expertů.

“Již pošesté se budeme mít možnost potkat na Albatrossu s absolutní světovou golfovou špičkou. Je to jednoduchá informace, ale objem práce, který za touto informací stojí, je obrovský. Každým rokem se posouvá a vylepšuje startovní pole, stejně tak hřiště, které bylo vynikající již při prvním ročníku, prodělává každým rokem další změny. Stejně tak se posouvá kvalita přenosů a informací z turnaje a doprovodných akcí. Možnost setkat se s prvotřídními hráči mají malé děti, které teprve začínají golf hrát, možnost zkusit si golf ve vesničce mají i úplní začátečníci. To vše dělá z Czech Masters jeden ze stále oblíbenějších evropských turnajů nejen ze strany hráčů, ale také diváků.

Buďme vděčni panu Petru Dědkovi a jeho týmu za jejich nadšení, chuť a sílu každý rok turnaj pořádat a dále posouvat v kvalitě. Držme palce našim hráčům, kteří se postupně k evropské špičce přibližují, aby jim vyšel právě tento turnaj doma a my všichni jsme mohli golf prezentovat jako úspěšný nejen organizačně a diplomaticky, ale také sportovně. Český golf si to zaslouží,” říká Zdeněk Kodejš, prezident České golfové federace.

Počtvrté se bude v posledním kole na deváté jamce měřit nejdelší odpal. Poprvé vyhrál Matthew Fitzpatrick s drivem dlouhým 301 metr, po něm Němec Christian Bräunig pálil 293 metrů. Rekord drží od loňska Gavin Green z Malajsie s odpalem do vzdálenosti 322 metrů.  Všichni získali pivo na rok od Pilsner Urquell.

Zpestřením turnaje bude hvězdně obsazená Pilsner Urquell golfová klinika. Ve čtvrtek 15. srpna od 14:30 se na driving range představí divákům Padraig Harrington a Lee Westwood.

Na Czech Masters bude opět vstup pro všechny registrované golfisty zdarma, navíc zdarma projde každý držitel jakékoli platební karty Raiffeisenbank, majitel vozu Škoda po předložení klíče od auta, každý divák s tiketem Tipsportu vsazeným na turnaj v hodnotě minimálně 50 Kč, členové věrnostního programu Emirates Skywards, držitelé zaměstnanecké karty Plzeňského Prazdroje, držitelé karet Nespresso nebo GOPASS. Zdarma je vstup pro děti do 15 let, seniory a ZTP.

Přímé přenosy odvysílá Golf Channel a to v plném rozsahu s mezinárodním signálem, to znamená celkem 19 hodin golfu živě a přímé přenosy bude z Albatrossu vysílat po celé čtyři dny také ČT Sport.

Každý divák dostane zdarma žluté rádio s frekvencí 91,6 FM, na které vysílá v areálu turnaje a jeho okolí rádio Czech Masters.  Komentování ze hřiště můžete poslouchat od čtvrtka do neděle vždy v době hry.

V turnajové vesničce proběhne znovu food festival, v merchandisingovém obchodu Brudra čeká na diváky nová kolekce oblečení ušitá speciálně pro Czech Masters, v pátek proběhnou autogramiády hráčů u stanu České golfové federace a také u prezentace Škoda Auto. Pro děti bude připravený dětský zábavní park od čtvrtka do neděle.

You may also like...