Health Factory – Body Positivity pro tělo i mysl

Podzimní téma Form Factory Health Factory přichází s poněkud kontroverzním tématem Body Positivity. V průběhu podzimních měsíců se zaměří na zdravé přijímání vlastního těla v souladu s vyváženým životním stylem a duševní rovnováhou.

Body Positivity nemá být podporou obezity nebo naopak extrémního hubnutí a honem za dokonalou postavou. Řada sportovců a návštěvníků fitness klubů se s tímto problémem setkala ve svém okolí nebo přímo i zažila případy anorexie, obézních lidí bez dalších zdravotních problémů a výmluv u jinak zdravého člověka, který nechce pro své tělo a mysl udělat správné kroky, které povedou ke kvalitnímu životu. Například bigorexie (Adonisův komplex) vede ke zneužívání steroidů – lidé tak mají pocit dokonalosti a nikdy „nemají dost“ – i to může být špatný přístup k Body Positivity. Form Factory přináší svůj pohled na základě dlouhodobých zkušeností a znalostí, které jsou i podpořeny praxí instruktorů skupinových lekcí a profesionálních trenérů. Není tedy cílem propagovat vyretušované a nereálné pojetí vlastního těla, ale v rámci projektu Health Factory spíše vyvracet časté mýty, ukončit zneužívání pojmu Body Positivity a zároveň motivovat většinovou populaci k většímu zapojení fitness aktivit do běžného denního režimu.

Body Positivity je tedy ve svém důsledku o zdravém a vyváženém přístupu k vlastnímu tělu a mysli, pro které může každý z nás udělat něco navíc nebo odhodit své stereotypy. To neznamená trávit ve fitness klubu každou volnou chvíli, ale zamyslet se a zvolit si přiměřené sportovní aktivity podpořené zdravou výživou a kvalitním duševním životem. Může běžný člověk změnit svůj přístup? Ano, stačí odhodit výmluvy nebo omluvy, proč necvičit nebo neprovést změny ve svém životě. Body positivity by mělo být využito pro srovnání se s realitou vlastního těla a nastavení rovnováhy ve své mysli. Je to tedy startovní bod cesty, nikoliv cíl.

·       Body Positivity není trend na podporu obezity

·       Přijetí svého těla a zdravý životní styl pomáhá zkvalitnit život

·       Pohyb není stresový faktor – každý výsledek se počítá

·       Nepřehánějte své nároky na sebe, ale neberte to jako omluvu nebo výmluvu

Více informací naleznete na www.formfactory.cz.

O Form Factory

Společnost Form Factory je největší síť fitness, wellness a zdravého životního stylu v České republice. Nabídku služeb představují plně a moderně vybavené kluby pro efektivní individuální trénink podle současných trendů, široký výběr skupinových lekcí, včetně oblíbených Les Mills programů, vedených profesionálními instruktory a také zóny wellness zóny se saunami a vířivkami. Společnost Form Factory nastavuje svůj standard podle nejnovějších poznatků a trendů ze světa zdraví a fitness. 

Více informací o službách a nabídce na www.formfactory.cz.

¨Zdroj foto: Form Factory

You may also like...