Pokud atraktivní odpočinek, tak v tatranském prostředí golfového resortu

Příspěvky na rekreaci od zaměstnavatele, nazývané také ,,rekreační poukazy“, které na Slovensku platí od letošního roku, zvýšily poptávku po domácím cestovním ruchu. Poukazy se musí utratit vždy do konce roku, očekává se, že zájem neochabne ani v posledních měsících. Pocítil to i hotel International **** uprostřed golfového resortu Black Stork ve Velké Lomnici ve Vysokých Tatrách. V říjnu zaznamenaly 10% nárůst ubytovaných hostů, s velkou pravděpodobností ty, kteří využívali právě příspěvek k rekreaci vzhledem k tomu, že požadovali vystavení faktury s potřebnými údaji. Informovala o tom Sylvia Hrušková, generální ředitelka resortu. Dodala, že zákazníci si své pobyty rezervovali různými způsoby, ať už přímo přes web stránku, telefonicky, nebo přes booking.com.

,, Právě takové typy zařízení rekreanti nejčastěji vyhledávají. Kombinace velehor, wellness, špičkové gastronomie, turistiky a sportu je nejžádanějším produktem cestovního ruchu. Co už může být lepší, než projít se na čerstvém tatranském vzduchu, vychutnat si lenošení ve wellness a pochutnat si na specialitách regionální i světové kuchyně? Poslední týdny v závěru tohoto roku si tak mohou klienti dopřát pohodový wellness pobyt ve Vysokých Tatrách díky rekreačním příspěvkům nebo mohou koupit dárkový poukaz na pobyt (https://www.international.sk/voucher/), či jiné služby v hotelu a dát ho svým blízkým pod stromeček, „konstatovala S.Hrušková.

Spokojení návštěvníci doporučují

Jednou z návštěvnic, které si pochvalují skvělou dovolenou v Black Stork je Lucia Puchalová. Podle ní ideální dovolená snů musí splňovat 5 bodů. Místo dovolené musí být dostatečně daleko a dostatečně blízko od bydliště, v příjemném prostředí, s delikátním jídlem, sportovním vyžitím a skvělým relaxem.

,, Málokdy se stane, že jedno místo uspokojí všechny mé požadavky, ale najdou se i takové. Jedním z nich je překrásně tatranské golfové hřiště, v jehož středu se nachází hotel International ****. Nenechte se zmýlit, není to hotel výhradně pro golfisty. Nabízí příjemné klidné ubytování, které, jak jsem sama zjistila, je vhodné zejména pro páry každého věku. Hotel International se nachází na samotě mezi Velkou a Tatranskou Lomnicí, tedy hluk a ruch nehrozí. Kromě toho je obklopeno golfovým hřištěm. Zelené trávníky sálají klidem a hrají zelenými barvami, dokud je nepokryje sníh.

Minulý rok jsem si tu fantasticky užila Vánoce. Hotel byl překrásně vyzdoben, lobby baru dominoval mohutný vánoční stromeček, odevšad se šířila vůně domácího vánočního cukroví místní cukrářky a sváteční atmosféru dotvářel hřejivý krb a svařák. Bylo příjemné vyměnit předvánoční shon doma za klid a harmonii v hotelu a to navíc za velmi dostupnou cenu. S přítelem jsme velcí mlsouni a rádi si pochutnáme na dobrém jídle. Proto vždy vybírám hotel s kvalitní restaurací. Zdejší hotelová restaurace nás příjemně překvapila.

Spolu s přítelem preferujeme aktivní dovolené. Rádi zkoušíme nové sporty a pod Tatrami jsme vyzkoušeli koncem léta i golf. Kryté odpaliště je otevřeno během celého roku, na nordic walking, chůzi s hůlkami, se však dá chodit i když golfová sezóna skončí a když napadne sníh, na hřišti upravují téměř 15 km běžeckých drah a dá se zde přímo vyzkoušet jízda v psích spřežení. Když máte chuť pořádně se zadýchat, vyběhněte k desítce vysokohorských tatranských chat a ples.

Dlouhé vyčerpávající pracovní týdny vyžadují relax, proto vybírám hotely s dobrými recenzemi na wellness centrum. Perličková koupel ve venkovním vyhřívaném bazénu nám zpříjemnil výhled na západ slunce za majestátní vrcholky tatranských štítů a uvolnil nás před originální thajskou masáží. Pokud máte stejné preference jako já a hledáte mix klidu i dostupnosti, relaxu, delikátního jídla, ale i sportu, vřele vám doporučuji hotel International ve Vysokých Tatrách. Zařadila jsem ho k mým top hotelem a s radostí ho doporučuji svým známým. Je jen na vás, zda strávíte podzim a zimu bez přestávky v uběhaném pracovním prostředí nebo si dopřejete prodloužený víkend či Vánoce plné klidu a pohody a do práce se vrátíte v plném nasazení, „doporučuje L.Puchalová.

Ideální zázemí pro školení a eventy

Hotel International **** je unikátní díky své poloze s výhledem na panorama Vysokých Tater. Gurmáni jistě ocení lahodné pokrmy místního šéfkuchaře a cukrářské výrobky vyráběné přímo v hotelu. Hosté se mohou zrelaxovat v hotelovém wellness s vnitřním i venkovním bazénem. K údolní stanici lanovky na Lomnický štít je to jen 7 km.

Zákonné podmínky pro zaměstnanecké příspěvky v SR

Pro klienty platí všeobecné zákonné podmínky pro poskytnutí příspěvku. To znamená, že musí být zaměstnáni v pracovním poměru (při dohodě nárok není), pracovní poměr trvá ke dni zahájení rekreace nepřetržitě nejméně 24 měsíců a způsobilé výdaje spojené s rekreací prokáží zaměstnavateli nejpozději do 30 kalendářních dnů ode dne skončení rekreace. Zaměstnavatel je povinen poskytnout zaměstnanci proplacení výdajů na základě žádosti o příspěvek na rekreaci ve výši 55% způsobilých výdajů, nejvýše však v částce 275 eur ročně. Podmínkou je, že tyto služby musely být poskytnuty pouze na území SR. Výdaje na rekreaci, či dovolenou lze uplatnit pouze pokud jde o rekreaci spojenou s nejméně dvěma přenocováními – k tomu i jiné služby cestovního ruchu – stravovací služby, lázeňské služby, wellness, služby cestovních průvodců, organizované výlety apod. Příspěvky povinně poskytují pouze zaměstnavatelé s 50 a více zaměstnanci, ale mohou si je uplatnit i živnostníci.

Více informací je na: www.international.sk

You may also like...