Pieters to znovu dokázal! Podruhé vyhrál D+D REAL Czech Masters

Thomas Pieters je dvojnásobným vítězem D+D REAL Czech Masters. Po svém prvním triumfu v roce 2015 si v neděli na Albatrossu dokráčel pro své druhé vítězství v šestém ročníku turnaje, když zahrál v neděli 69 ran a se skóre -19 vyhrál o ránu před Adrim Arnausem.

Pieters tak polovinu ze svých čtyř vítězství na European Tour získal na Albatrossu, kde sedmadvacetiletý Belgičan odehrál všech šest ročníků. Kromě dvou triumfů byl ještě v roce 2016 druhý a loni dělený devátý.„Cítím úlevu. Je to dlouho, skoro tři roky, co jsem nevyhrál. Je to velmi dobrý pocit, znovu vyhrát. Byla to dlouhá cesta, během které jsem se necítil dobře jak se svým švihem, tak mimo hřiště,“ povídal staronový šampion Czech Masters.

„Je to těžké pro všechny. Každý říká, že byte měl vyhrávat dvakrát třikrát za rok. Je hezké to slyšet, ale někdy to působí negativně,“ pokračoval.

„Dnes jsem to měl skoro celý den pod kontrolou, ale Adri (Arnaus) je velký hráč. Jaký předvedl finiš! Co předvedl na šestnáctce? Pak si vytvořil šanci na sedmnáctce a zahrál birdie na osmnácte. Ztížil mi to, klobouk dolů před ním. Teď pojedu rychle pojedu domů a trochu to oslavím,“ řekl šťastný vítěz.

Ranař z Antverp vstupoval do finálového kola s náskokem jedné rány před Arnausem, se kterým utvořil poslední flight. Španěl však na Pieterse zprvu moc netlačil, prvních sedm jamek obešel za +1. Byl to loňský vítěz Andrea Pavan, který byl sice o osm jamek dál, ale na dálku dostával Belgičana pod tlak.

Pavan zahrál osm birdie na 15 jamkách, když na šestnácte jeho dlouhý putt do birdie jen lízl jamku. Propásl tím možnost dotáhnout se na Pieterse na čelo leaderboardu na skóre -18.

Ital pak zahrál na sedmnáctce bogey, ale i tak zapsal skvělých 65 ran a se skóre -16 získal z Czech Masters po roce další špičkový výsledek, když skončil na děleném třetím místě společně s Angličanem Samem Horsfieldem.

Pieters hrál v pohodě, z první devítky odešel se skóre -3 za čtyři birdie a jedno bogey. Další birdie doklepl na dvanáctce, když předtím o kousek minul putt do eaglu. V tu chvíli na něj útočil už pouze probuzený Arnaus, který na dvanáctce zahrál eagle.

O jamku později ale Pieters zachránil třímetrákem par, zatímco Arnaus potřeboval ze stejného místa dva putty na bogey. Tím šel Pieters pět jamek do konce do vedení už o čtyři jamky a zdálo se býti rozhodnuto.

Ještě ale přišla zápletka. Belgičan na čtrnáctce a patnáctce drivoval do roughu, ale pokaždé ještě zachránil par. Na patnáctce dokonce i s trestnou ranou.

Na tříparové šestnáctce zahrál Pieters z týčka na střed greenu, pak se z něj ale málem vyputtoval a odešel s bogey, zatímco Arnaus zahrál z týčka na metr od tyče a zapsal birdie. Rázem to bylo o dvě rány dvě jamky do konce.

Následně Pieters na sedmnáctce opět minul fairway, zatímco Arnaus zahrál přesně a chvíli na to zasáhl i green. Jenže Belgičan předvedl v těžkou chvíli možná svou nejlepší ránu dne.

Z roughu 200 metrů od greenu zahrál fantasticky na tři a půl metru od vlajky. Putt do birdie sice minul, ale protože Arnaus zahrál také par, šel Pieters na osmnáctku stále s náskokem dvou ran. Tam zahrál klidný par, zatímco Španěl si závěrečným berdíkem ještě o ránu vylepšil skóre.

To už však nic neměnilo na tom, že Pieters o chvíli později zvedl podruhé v kariéře nad hlavu pohár pro vítěze Czech Masters a připsal si na konto 166 660 eur.

Na desátém místě skončil na Albatrossu švédský veterán Robert Karlsson a připsal si nejlepší výsledek na European Tour v této sezóně. Na děleném 58. místě dokončili Czech Masters bývalý a současný kapitán Evropy v Ryder Cupu Thomas Bjorn a Padraig Harrington.

Konečné výsledky turnaje naleznete zde.

Mikolášek (šéfredaktor HMG)

Šéfredaktor mediální skupiny HMG

You may also like...