Test funkčnosti klimatizace za 1 korunu

BestDrive přichází s letní akcí, která je velmi atraktivní. Jedná se o kontrolu klimatizace za 1 korunu do 31.8.2019.

Klimatizace funguje na úplně stejném principu jako všechny ostatní přístroje. Kdo se stará o jejich prevenci a údržbu, ten následně ušetří na opravách nebo výměně. Většina motoristů chápe klimatizaci jako zpříjemnění komfortu jízdy zejména za horkého počasí a trochu opomíjí její důležitou funkci, a to filtraci. Díky správně servisovanému systému dýcháte vzduch bez škodlivých látek jako jsou roztoče, mikroorganismy, plísně a bakterie.

Pokud máte filtr zanesený listím, jehličím nebo jinými nečistotami logicky nemůže být účinný na 100 %. Odborníci z BestDrive doporučují pravidelnou kontrolu klimatizace 1x ročně (nyní za akční korunu) a 2x za rok dezinfekci ozonem.

Akční ceny údržbových prací kromě výše zmíněného testu funkčnosti za korunu:

Údržba klimatizace za 599 Kč.

Dezinfekce klimatizace ozónem za 399 Kč.V ceně není zahrnuto množství spotřebovaného materiálu a cena se vztahuje na údržbu klimatizace s chladivem R134a.

Pokud se ale z vaší klimatizace line nelibý zápach, neváhejte a zamiřte do některého ze servisů BestDrive i mimo tyto termíny. V rámci testu vám odborníci doporučí případnou výměnu kabinového filtru či doplnění chladicího média. Přesné změření funkčnosti celého systému se dá provést jedině na speciálních přístrojích. Určitě je tedy neprovádějte doma v garáži nebo na dvorku.

Mnoho lidí neumí s klimatizací správně zacházet. Možná to znáte, jestliže pracujete v kancelářích, vybavených tímto systémem. Pokud je venku 30 stupňů a váš kolega nastaví chlazení na 16, tak to v lepším případě odnesete bolením hlavy nebo nachlazením. Vyjít z takto vychlazené místnosti zpět do parna je zatěžující pro každého. Obzvlášť veselo bývá ve velkých kancelářích, kde se zaměstnanci neshodnou na standardní teplotě. V automobilech jde o totéž. Princip je přitom zcela jednoduchý. Doporučený maximální rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou je maximálně 5 stupňů.

Využijte tuto výhodnou nabídku a vyjeďte na dovolenou s vědomím, že jste udělali maximum pro zdraví a komfort všech spolucestujících.

Na závěr 5 čísel, které je třeba mít na paměti:

1x ročně              by měla být provedena pravidelná údržba klimatizace

2x ročně              doporučujeme desinfekci klimatizace

5?C                         je doporučený maximální rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou

až 15%                  je roční úbytek chladícího média z okruhu klimatizace

15 000 km          doporučujeme provést výměnu kabinového filtru

Vy jezdíte, my se staráme!

www.bestdrive.cz

Mikolášek (šéfredaktor HMG)

Šéfredaktor mediální skupiny HMG

You may also like...