Golf a 3D disk – jde to dohromady? Ano!

Jistě jste zaznamenali obrovský „boom“ 3D tiskáren. Možná už máte jednu doma, možná o nějaké teprve uvažujete. Pokud jste ale milovníci golfu, na nic nečekejte a jednu si pořiďte! Můžete si na ní vytisknout libovolný počet golfových míčků a další golfové pomůcky. Výroba golfového náčiní pro vás bude zábava a ještě si pořídíte za dobrou cenu novou golfovou výbavu.

Historie golfových míčků

Co by byl golf bez golfových míčků? Již v roce 1500 se objevily první dřevěné míčky a o století později míčky vyrobené z hovězího vaku, který se naplnil peřím. V 19. století spatřily světlo světa míčky z kaučuku s drobným zdrsněním, které byly postupem času opatřeny pravidelným vzorem. Moderní míčky vznikly v roce 1932 a musely splňovat normu vydanou Golfovou asociací Spojených států: váhu 45,93 gramů a velikost 50,29 milimetrů.

Zajímavá fakta o golfových míčcích

Na výrobu golfových míčků se používají různé materiály. Povrch nejdražších míčků tvoří balata, což je přírodní nebo syntetická měkká hmota. Narazit můžete rovněž na míčky z tvrdého surlynu či na míčky snoubící výhody těchto dvou hmot. Jistě jste si všimli, že míček má na sobě vylisované důlky, tzv. dimply. Tento vzorek ovlivňuje dráhu, dolet a přesnost letu míčku. Počet dimplů se pohybuje od 300 do 500 a u nových typů míčků pokrývají až 85 % plochy.

Vytiskněte si na 3D tiskárně golfové míčky!

Vraťme se ale k tomu, jak vyrobíte golfové míčky svépomocí. Stačí vám k tomu 3D tiskárna a potřebný materiál. Při 3D tisku dochází k hladkému přechodu mezi materiály a k postupnému vrstvení. S výsledkem budete spokojeni a hned si nové míčky můžete vyzkoušet na golfovém hřišti. Je samozřejmě dobré počítat s tím, že golfové míčky z 3D tiskárny nebudou dosahovat takové kvality jako od profesionálních značek, ale pro rekreační hráče ideální volba. Hrou s vlastně vyrobenými míčky se zabaví celá vaše rodina!

3D tiskárna pro další golfové pomůcky

To ale není všechno, co zvládnete vyrobit na 3D tiskárně. Vytiskněte si celou golfovou soupravu, a to v pohodlí svého domova. Co všechno tyto tiskárny dokážou?

  • odpalovací rohožky
  • golfové vidlice
  • golfové značení
  • golfové jamky
  • markovátka a označovače míčků
  • vypichovátka

Již nemusíte shánět tyto věci po e-shopech nebo obchodech. S 3D tiskárnou vytvoříte cokoliv, co budete ke golfu potřebovat. Univerzální tiskárny od XYZ da Vinci můžete pořídit např. na TisknuLevne.cz.

3D tiskárny mají velkou budoucnost a pomalu se zabydlují i v našich domácnostech. Využívají se nejen ke komerčním účelům, ale také k zábavné výrobě věcí malými či velkými kutily. Důležité je ujasnit si, co od 3D tiskárny očekáváte a na co všechno ji chcete využívat.

You may also like...